TALK Zone

Попередження Центру кіберзахисту: 22 лютого можливі хакерські атаки

Державний центр кіберзахисту виявив інформацію про можливість кібератак на українські сайти 22 лютого. На хакерському форумі було розміщено відповідне замовлення для зловмисників.

кіберзахист
Ілюстративне фото з мережі

Фахівці Центру кіберзахисту на форумі хакерів та програмістів виявили повідомлення, у якому здійснити кібератаки на сайти в українському секторі Інтернету.

Об этом сообщает Политика и экономика

На форумі https://raidforums [.]com/ було створено тему під назвою Thread-Message-to-Ukraine. В одному з дописів вказувалось, що 22 лютого відбудеться серія нападів на урядові сайти, серед них — веб-сайти оборонних відомств, та банки.

фото
Скрін повідомлення про кібератаку

Під час атаки планується здійснити так званий дефейс веб-ресурсів: замість головної сторінки буде розміщено стороння інформація, доступ до сайту буде ускладнений або неможливий.

Центр кіберзахисту звертається до українців: якщо з’явиться підозра, що відбувається хакерська атака на ресурс у державному або банківському секторі, то необхідно терміново повідомити відповідний орган — через сайт або через сторінку

Нагадуємо, 15 лютого відбувся потужний напад на урядові сайти та портали банків. Через кілька годин робота веб-ресурсів відновилась.

Читати також:
США: хакерські атаки на Україну – робота російського уряду “Росія – головна загроза для України”: Зеленський ввів у дію стратегію РНБО Федоров: Ми плануємо провести перші масштабні кібернавчання в Україні Міноборони: Хакерська атака досі триває Кібератака на “Приватбанк” та “Ощадбанк” завершилась – подробиці Ddos-нападу Міноборони: який план дій у випадку кібератаки Кібератака: потужна Ddos атака – причина падіння кількох урядових сайтів і платіжної системи
Поділитись
Автор: Олена Бурдейна

Источник: Люди




Аналитика

Теги